Pružite šansu mladima

Bez autora
Jun 05 2012

Program “Biznis mladih Srbije“ pozvao je poslodavce da se prijave za pružanje radnih praksi mladim ljudima do 30 godina, koji su stekli srednji, viši ili visoki stepen stručne spreme. Mladi će pre upućivanja na obavljanje prakse po potrebi pohađati obuke za prilagođavanje na radno okruženje (profesionalna komunikacija i pravila ponašanja u radnoj sredini).Poslodavci će odabrati praktikante na osnovu potrebe za kadrom određenog profila u okviru svoje kompanije.

Pružite šansu mladimaProgram “Biznis mladih Srbije“ pozvao je poslodavce da se prijave za pružanje radnih praksi mladim ljudima do 30 godina, koji su stekli srednji, viši ili visoki stepen stručne spreme.

Mladi će pre upućivanja na obavljanje prakse po potrebi pohađati obuke za prilagođavanje na radno okruženje (profesionalna komunikacija i pravila ponašanja u radnoj sredini).

Poslodavci će odabrati praktikante na osnovu potrebe za kadrom određenog profila u okviru svoje kompanije. Obaveza svakog poslodavca je da na početku radne prakse dodeli praktikantu stručnog mentora koji će definisati profesionalne veštine koje mlada osoba treba da stekne, a koje su deo razvojnih ciljeva obavljanja prakse.

Tokom trajanja prakse i poslodavac i praktikant biće u kontaktu sa regionalnim koordinatorom programa “Biznis mladih Srbije“. Na taj način će se pratiti realizacija ciljeva prakse i pružiti podrška u prevazilaženju eventualnih problema. Praktikanti će tokom i nakon obavljene prakse dati svoju procenu programa prakse. Od poslodavaca se očekuje da na kraju realizacije prakse ocene rad praktikanata i da im izdaju potvrdu o obavljenoj radnoj praksi.
Programom je predviđeno da radne prakse traju dva meseca. Za vreme trajanja prakse, “Biznis mladih Srbije“ će praktikantima obezbeđivati mesečnu novčanu nadoknadu.

U okviru programa “Biznis mladih Srbije“ poslodavci mogu da prime do 10 praktikanta u okviru jednog ciklusa, u zavisnosti od broja zaposlenih u preduzeću. Ukoliko poslodavci iskažu potrebu za većim brojem praktikanata, Komisija će doneti odluku o zahtevu i obavestiti preduzeće o odluci.

Pravo učešća imaju poslodavci preduzetnici i privatna preduzeća sa sedištem ili poslovnim jedinicama na teritoriji Niša, Merošine, Doljevca, Gadžinog Hana, Leskovca, Novog Sada, Beočina, Sremskih Karlovaca, Temerina, Gornjeg Milanovca, Čačka, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Raške, Subotice, Sombora i Kanjiže, koji imaju kadrovske i druge kapacitete za adekvatnog mentorstva praktikantu tokom trajanja prakse.

Poslodavac je u obavezi da svakom praktikantu dodeli mentora, omogući sticanje radnog iskustva prema opisu posla iz Formulara za prijavljivanje, obezbedi regionalnom koordinatoru programa kontakt sa mentorom, obavesti regionalnog koordinatora o eventualnim problemima u radu sa praktikantom, potpiše Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Smart kolektivom, kao nosiocem programa ”Biznis mladih Srbije”, kojim se evidentira spremnost na saradnju po pitanju obezbeđivanja kvalitetnog programa radnih praksi radi sticanja radnog iskustva i podizanja kapaciteta  mladih i da na kraju prakse popuni evaluaciju i izveštaj o radu praktikanta i izda uverenje o obavljenoj radnoj praksi.

Popunjeni prijavni formular poslati elektronskim putem, s naznakom “Prijava za prijem mladih na radne prakse“, na odgovarajuću e-mail adresu:
- za Kraljevo, Čačak, Gornji Milanovac, Vrnjačku Banju i Rašku: infokv@biznismladihsrbije.org;
- za Niš, Leskovac, Merošinu, Doljevac i Gadžin Han: infonis@biznismladihsrbije.org;
- za Novi Sad, Temerin, Beočin i Sremske Karlovce: infons@biznismladihsrbije.org;
- za Suboticu Sombor i Kanjižu: infosu@biznismladihsrbije.org.

ili poštom na adresu:
SMart kolektiv
Alekse Nenadovića 34
11000 Beograd

Prijavu poslati najkasnije do 20. juna 2012. godine.

Selekcija preduzeća biće obavljena do 25. juna. Izabrana preduzeća imaće mogućnost da obave selekciju praktikanata koji kod njih budu upućeni na intervjue od 9. do 18. jula. Odluku o kandidatima koje će primiti na praksu preduzeća treba da donesu 19 jula. Prijem mladih na radnu praksu može početi najkasnije 1. avgusta, a radne prakse se završavaju 30. septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik